Overslaan en naar de inhoud gaan
Dagprogramma babyopvang

Bij kinderen tot 1 jaar volgen wij het vertrouwde ritme van thuis. Met de ouders hebben wij een intakegesprek waarbij het dagritme besproken wordt. Tussentijdse wijzigingen worden aan onze medewerkers doorgegeven en in de agenda genoteerd waardoor alle medewerkers op de groep altijd op de hoogte zijn van het laatste schema. Kinderen slapen, eten en spelen volgens hun eigen ritme. 

Kinderen vanaf 1 jaar gaan mee in het dagritme van de groep.

Een dag bij het kinderdagverblijf ziet er ongeveer als volgt uit:

Tussen 07.30 en 09.30 uur worden de kinderen gebracht. Terwijl zij vast lekker kunnen spelen worden eventuele bijzonderheden met de pedagogisch medewerkers besproken en in de agenda genoteerd.

Vanaf 09.30 uur start de dag aan tafel. De ene keer zingen we een liedje, wordt een boekje voorgelezen of praten we over het thema dat in die periode speelt. 

Hierna volgt het fruithapje. 

Na het eetmoment is het tijd voor een leuke activiteit. Door het wisselende activiteitenprogramma komen kinderen in aanraking met onze labels FitKidz (sport & beweging), SoulKidz (met hart & ziel), SkillsKidz (maken & creƫren) en MindKidz (ontwikkeling & onderwijs).

Na de activiteit gaan we samen aan tafel voor de lunch. Deze bestaat uit een verantwoorde en gezonde warme maaltijd. Doordat kinderen samen aan tafel zitten stimuleren ze elkaar om van alles te proeven. Na de lunch gaan de kinderen lekker even slapen of rusten. 

Na het slapen gaan we weer gezellig samen aan tafel. Bijvoorbeeld een boekje voorlezen, liedjes zingen of een kleine activiteit. Hierna volgt nog een klein eetmoment. 

Dan is er tijd voor een leuke activiteit, binnen of buiten, voordat papa en mama weer komen. 

Tussen 17.00 en 18.30 uur worden alle kinderen opgehaald. Natuurlijk laten we aan de ouders weten hoe de dag verlopen is. Wij kijken alweer uit naar de volgende keer!

Widgets