Overslaan en naar de inhoud gaan
VVE Educatief programma

Binnen onze VVE-locaties werken we met de methode Uk en Puk, een officieel door de overheid erkend educatief programma. Puk is een goedlachse pop die het speelkameraadje is van de kinderen, de ‘Ukken’. Spelenderwijs leren peuters met Puk kernvaardigheden die zijn afgestemd op hun leeftijdsgroep en belevingswereld.  Zo worden de kinderen optimaal gestimuleerd in de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling, en rekenen.

VVE zorgt ervoor dat kinderen extra hulp bij hun ontwikkeling krijgen. Anderzijds draagt VVE bij aan een soepelere overgang naar de volgende ontwikkelingsfase in de kleuterklas op de basisschool. Ons gecertificeerd team zorgt ervoor dat eventuele achterstanden worden ingehaald en geven kinderen een voorsprong voordat ze naar de kleuterklas gaan.

Bij UniKidz worden kinderen in de volgende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd:

  • Taalontwikkeling: onder andere het aanleren en vergroten van de woordenschat.
  • Beginnende rekenvaardigheid: leren tellen, meten en oriëntatie in ruimte en tijd.
  • Motorische ontwikkeling: stimuleren van zowel de grove als de fijne motoriek.
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling: het stimuleren van zelfstandigheid, zelfvertrouwen en het samen spelen en -werken.
Vorige
Volgende

De plus van UniKidz zit in het feit dat wij, dankzij onze labels FitKidz (sport & bewegen), MindKidz (ontwikkeling & onderwijs), SoulKidz (met hart & ziel) en SkillsKidz (maken & creëren), tal van activiteiten kunnen aanbieden die niet standaard zijn binnen het VVE-programma. Dit biedt nog meer uitdaging en afwisseling! Kinderen gaan dus nóg beter voorbereid naar het basisonderwijs. 

Widgets