Overslaan en naar de inhoud gaan
SteamKidz bij UniKidz

In onze STEAM Makerspace worden deze vakgebieden met elkaar verbonden bij de uitdagingen waarmee kinderen aan de slag gaan. 

Een belangrijk onderdeel van MindKidz is de activiteit SteamKidz. Deze activiteit gaat uit van het principe: denken, doen en delen. 

Denken Doen Delen 

Tijdens SteamKidz kies je een Challenge, een uitdaging. Kinderen gaan in twee- of drietallen nadenken over de uitdaging. Er wordt eerst een plan of ontwerp gemaakt en daarna gaan ze aan de slag met de uitwerking, het bouwen van een werkend prototype. Dit prototype wordt vervolgens getest en verbeterd totdat het resultaat de goedkeuring van het team krijgt. Het eindresultaat wordt gepresenteerd aan de hele groep. De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos. Vraag de kinderen een robot te bouwen en te programmeren zodat die kan bewegen, dan zal elk team met een uniek ontwerp komen. 

Vorige
Volgende

STEAM Makerspace, daar gebeurt het allemaal

Een aantal van onze opvanglocaties beschikken over een STEAM Makerspace, tot stand gekomen door een samenwerking met Heutink. Deze ruimte beschikt over de laatste technische snufjes, zoals 3-D printers. Er is een greenscreen voor bijvoorbeeld stop-motion filmpjes en het geven van presentaties, gereedschap, heel veel technisch lego, knutselmaterialen, bee-bots, etc.

Deze ruimte stimuleert de kinderen om hun talenten te ontdekken en hun creativiteit te uiten. 
SteamKidz is een samenwerking met onze partner STEAM by Heutink.

Widgets